Top 5 3D-filmer

När man talar om att 3D-filmtekniken kom och blev mycket populär på biograferna, tänker nog många på Spy Kids. Men 3D-tekniken håller på att dö ut och är inte lika populär idag, dels för att det är färre som besöker biograferna då filmer blir alltmer lätt tillgängliga över internet.

Men det finns de 3D-filmer som verkligen är i toppklass och här listas de fem bästa.

Alice i Underlandet

Om du såg Alice i Underlandet på bioduken i 3D när den släpptes 2010 blev du garanterat inte besviken. Tim Burtons filmer är i en klass för sig, men här förhöjer verkligen 3D-effekten hela filmkänslan. Alice i Underlandet är en färgsprakande berättelse med spänning som passar utmärkt i 3D.

The Final Destination

Filmen är producerad av David R. Ells och är en bra skräckrulle. 3D-tekniken förhöjer verkligen den skräckinjagande känslan som skräckisar ska inbringa. Inte bara är effekterna bra men filmen i sig är också spännande med bra handling.

Ace Age 3

Ingen har väl missat ekorren Scrat som alltid jagar sitt ekollon i filmerna Ace Age? När Ace Age 3 kom i 3D blev det verkligen något speciellt. Det är väl utvalda ställen där effekterna verkligen tar tag i dig. Filmen är i sig väldigt rolig och har en bra handling med en viss spänning.

Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten

Denna film kom ut i slutet på våren 2011 och har ju en del föregångare som blivit mycket populära, inte minst för Johnny Depps roll som kapten Jack Sparrow. Genom 3D-tekniken blev man helt fast i filmen.

Avatar

Det var nog vid årskiftet 2010 som 3D tekniken fick extra uppmärksamhet tack vare Avatar. Denna fartfyllda äventyrsfilm tillsammans med 3D är perfekt för varandra, som handen i handsken som man säger! Otroligt bra gjord och en enastående handling.