Vad är 3D-spel och VR?

För att förstå vad 3D-spel och VR är behöver man först och främst veta skillnaden mellan dessa. Båda typerna av spel erbjuder dig en fantastisk och mer verklighetstrogen upplevelse och du kommer snabbt att sugas in i en spännande värld där vad som helst kan hända. Virtual Reality, som VR står för, innebär att du kommer att uppleva det som att du befinner dig i en annan värld. VR-spel spelas med hjälp av virtual-realityglasögon. När du tar på dig dessa kommer du inte att se något av det som händer runt omkring dig, istället kommer det att kännas som att du kliver in i en annan värld.

När du vrider på ditt huvud kommer du att uppleva det som att du befinner dig i en annan verklighet och din vision förändras i och med dina rörelser. Med 3D kommer du fortfarande att uppleva det som att du befinner dig i den vanliga världen. Däremot kan du titta på en skärm och uppleva det som att saker och ting går ut mer från skärmen och att det blir en djupare bildkvalitet. En del saker kan upplevas som att de sker precis framför dig istället för på skärmen.

Detta är skillnaderna mellan VR och 3D. Båda är lämpliga för att göra din spelupplevelse till något utöver det vanliga. Mest på framfart är Virtual Reality då 3D har funnits med ett tag. I framtiden kommer det att bli mycket svårt att tänka sig att vi en gång i tiden spelade på vanliga skärmar utan 3D-effekter eller Virtual Reality. Detta växer mer och mer och det är teknik som tillåter dig att uppleva spelet på ett helt annat sätt än du tidigare har gjort, varje spelupplevelse kommer att bli extraordinär och svår att glömma när man spelar med VR.